Florida!

Jag, Jennie och mamma ska ju på semester i Florida två veckor i sommar. Vi ska bo hos Jeanette, vår kusin och mamma fick mail från henne innan idag:
"Shawn pratade lite om ett par saker han tyckte vi kunde visa er.  Kayaking på ett vackert ställe t.ex.  Han känner ett par killar genom jobbet som är ca 25 och surfar.  Kanske Jennie och Natalie ville surfa Atlanten en dag?"
Ja, för det vill vi! :D Underbart!

hårt

Tre killar ~20 sitter och pratar samtidigt som de äter.
Kille 1: Kan du bjuda på lite dipp?
Kille 2: Nej du får köpa egen, snåljåp.
Kille 1: Men du då?
Kille 3: Aldrig i livet.
Kille 1: Alltså ni två kan vara riktiga kukskallar ibland!
Kille 2: Och du är en sån som får folk att begå självmord.
Kille 1: Det har hänt EN gång!

se upp

Mitt horoskop:
You will begin to notice a pattern in someone's behavior, and it will determine your future with them.

Detta låter ju inte bra. Men sen borde man kanske inte ta ett horoskop från facebook på fullaste allvar i heller? Fast jag kan inte undgå att bli lite orolig och eftertänksam ändå, haha. Fler som känner likadant angående horoskop? Får hoppas det i alla fall.

(Notera att jag har bloggat TRE gånger idag! Måste vara något slags rekord.. Ibland hinner det gå en månad mellan varje blogg, nu har det bara gått några timmar. Jag är lite stolt över mig själv just nu faktiskt. Sen kan man ju diskutera om bloggarna har varit intressanta... Eller så kan man konstatera direkt att de inte varit ett dugg intressanta, men att de i alla fall hållt mig sysselsatt några minuter, vilket uppskattas en sådan här dag.)

bigsis <3

Den tråkiga dagen artade sig och blev riktigt trevlig när syrran kom hem. Vi åkte och såg på bio, Morgan Pålsson Världsreportern! Man kan bara gilla de killarna :) Och som pricken över i:et så blev jag bjuden på hela kalaset, det är nog inte många som kan toppa min syster :D Tack så mycket sis!

När vi kom hem spelade vi lite Nintendo Wii, som Jennie köpte igår. Bowling och Tennis var jättekul! Baseball var också skoj. Golf var trist och Boxning har vi inte spelat än.

Mycket trevligt kväll :)

trååååk

Usch och fy. Vädret är inget vidare idag, det är nästan så att man blir deprimerad bara man tittar ut. Och kylling som jag är, så håller jag mig inne... vilket faktiskt är jävligt tråkigt när man är ensam hemma! Ingen att snacka med på hela dagen. Har bara spelat guitar hero, läst Camilla Läckbergs "Predikanten" och kört lite med hantlarna. 

Är så uttråkad att jag jag bara sitter och uppdaterar bilddagboken hela tiden (och det händer inte ett piss där heller). Ja, men hallå! Jag har ju bilddagbok nu, det har jag ju inte bloggat om ;) haha! Halleluhja-moment! Skaffade den för att snoka, men det var inte kul, så nu lägger jag in egna bilder också. Det är inte så roligt det heller. Men det är skoj att läsa kommentarerna :) Så nu får ni gå in där och skriva en kommentar, så att jag för en gångs skull inte uppdaterar sidan i onödan ;) http://slipad.bilddagboken.se/

Adios amigos

horoskop

"You're the only one who can make things happen. Today, you'll figure out how to motivate yourself."

Ensam i kaos

Skrev en novell på textkommunikationen. Rubriken vi fick var "Ensam i kaos" och vi fick tolka det hur vi ville. Orkar ni läsa hela så är ni duktiga...


En dov smäll bröt ut i salen. Dånet var så kraftfullt att det fick Anthony Kiedis sångröst att hastigt drunkna bort och försvinna. Det sista jag såg var skräcken i min väns ögon. Jag kände hur min kropp lyfte från marken och sköts bakåt av en kraftig tryckvåg. Sedan blev allt svart.


Det värkte i hela kroppen. Jag försökte öppna ögonen, men hjärnan verkade inte vilja att mina ögon skulle se vad jag hade framför mig. Jag kunde inte urskilja någonting, allt var suddigt. Jag kände mig omtöcknad och visste inte var jag befann mig. Efter att ha blinkat ett par gånger klarnade blicken en aning. Eld. Det måste vara eld. Lågorna dansade bara en liten bit framför mig och jag kände lukten av rök. Jag försökte lyssna, men kunde inte höra något annat än ett slags ringande ljud. Smällen hade tagit hårt på mina trumhinnor. Försiktigt försökte jag resa mig upp. För varje liten rörelse jag tog, kändes det som jag blev stucken med djupa knivhugg i varenda muskel. Tankarna snurrade runder i huvudet på mig. Kvällen hade varit helt perfekt. Jag och Camilla hade sett Red Hot Chili Peppers uppträda live i Globen. Vi hade sett fram emot den här kvällen i flera månader. Biljetterna hade varit dyra, men det var det värt. Vi ville inte missa Red Hot Chili Peppers när de väl var i Sverige. Men vad hade hänt? Jag försökte komma ihåg, men minnet svek mig. Allt jag visste var att det låg blodiga ungdomar överallt runt omkring mig och elden spred sig allt snabbare i salen.

Insikten slog mig att jag inte kunde vara kvar, jag var tvungen att ta mig ut från den brinnande Globen, annars skulle jag brännas inne. Den hemska tanken gav mig kraft och jag lyckades resa mig upp. Min blick svepte över scenen jag hade framför mig. Var är Camilla? Hon syntes inte till någonstans, trots att vi hade stått bredvid varandra under konserten. Jag såg mig förtvivlat omkring ännu en gång och upptäckte plötsligt något ännu mer skräckinjagande. Det verkade inte finnas en enda levande människa här inne, förutom jag. Av 20 000 besökande Red Hot Chili Peppers fans, såg jag inte en enda bröstkorg som rörde sig upp eller ned i antydan av andetag. De låg helt stilla och var totalt omedvetna om både den svarta röken som fyllde taket och de heta lågorna som närmade sig oroväckande snabbt. En våg av ensamhet och sorg sköljde genom kroppen på mig. Trevande sökte jag efter en utgång, samtidigt som jag försökte undvika att trampa på någon av stackarna på det bloddränkta golvet. Ett sting av dåligt samvete strömmade genom mig, då jag inte gjorde någon ansats att försöka rädda någon annan än mig själv. Det gällde liv och död. Jag visste inte om någon annan än jag hade överlevt explosionen och jag ville inte slösa bort någon tid på att spela hjälte, om det inte ens var säkert att personen jag bar med mig ut kunde räddas.

Plötsligt kände jag att någon ryckte svagt i mitt byxben, vilket fick mig att hoppa till av rädsla och förvåning.
      -          Hjälp! lyckades den smutsiga killen få fram efter en hostattack.

Han såg väldigt skärrad ut och hade en djup skåra i kinden. Han låg ner på golvet och verkade inte kunna resa sig.

      -          Jag sitter fast, du måste hjälpa mig loss, vädjade han.  

      -          Var sitter du fast? Frågade jag och sökte med blicken över honom.

Sedan såg jag det. En av högtalarna hade vält och låg över killens krossade fot.

      -          Hur ska jag få bort den? Utbrast jag upprivet. De här högtalarna är enorma och väger osannolikt mycket. Du fick verkligen tag i fel person, jag kan inte ens lyfta en skivstång utan vikter.

      -          Ser det ut som om det finns någon annan här som kan hjälpa mig?

Jag såg mig omkring igen om insåg att han hade rätt. Om inte jag hjälpte den här killen att komma loss, så skulle han inte överleva.

      -          Jag ska försöka hjälpa dig, men jag lovar inget. Jag kommer inte att kunna lyfta högtalaren med händerna, jag måste hitta någonting som jag kan använda som hävstång.

Paniken bröt upp inom mig, när jag förtvivlat letade efter en hävstång. Den giftiga röken fyllde mina lungor och jag hostade frenetiskt. Jag täckte för munnen med tröjärmen, för att försöka andas in mindre rök och mer syre. Det verkade inte hjälpa. Det kändes som om halsen snörptes ihop och jag fick mindre och mindre luft. Mina ögon fylldes av tårar som sakta letade sig ner längs kinderna, för att till slut falla handlöst mot golvet. Nu var det bråttom.

I en suck av lättnad drog jag till mig en krycka som låg, knappt synbar, intill väggen.

      -          Tack gode Gud! Viskade jag för mig själv när jag sprang tillbaka till killen på golvet.

Killens tillstånd hade försämrats ytterligare. Han var alldeles blek i ansiktet och han hostade något förfärligt. Mitt hjärta slog snabbare när jag placerade lite mindre än halva kryckan bredvid killens fot, under högtalaren. Vid sidan om högtalaren hade jag lagt något som såg ut som resterna av en pall. När jag pressade ned den andra halvan av kryckan mot pallen, med all min kraft, kunde jag bara hålla andan och hoppas att högtalaren skulle rubbas. Det räckte att den lyfte en liten bit, för att killen skulle kunna dra ut foten.

Till en början hände ingenting. Högtalaren ville inte röra sig en millimeter. Efter några misslyckade försök började min kraft tryta och jag blev helt hysterisk. Jag gjorde ett sista försök, där jag i ren ilska tryckte hela min överkropp mot kryckan och tog i allt vad jag hade, med hela min kroppstyngd. Killen skruvade på sig och försökte ta sig loss. Han sa ingenting, men grimaserna som han inte kunde undgå att göra, avslöjade att han kände en oerhörd smärta. Han drog sakta foten till sig och till slut var den helt fri. Jag kunde knappt tro att det var sant, men min improviserade domkraft hade fungerat! Killen tittade på mig med uppspärrade ögon och sedan pustade han ut med ett stort leende. Jag försökte besvara leendet, medan jag stod och drog efter andan. Jag hade haft svårt för att andas redan innan, och efter den stora kraftansträngningen fick jag ännu mindre luft.

      -          Kom, vi måste ut härifrån! Skrek killen och drog mig i armen.

   Killen haltade snabbt framåt och jag följde efter. Vi skyndade oss mot en nödutgång, samtidigt som bräder och stål störtade genom luften. Taket höll på att rasa in. Röken hade gjort mig yr och tiden verkade gå väldigt långsamt. Killen höll ett hårt tag om min arm. Han såg ut att röra sig i slowmotion. Flygande bräder, flammande lågor, allt såg ut att röra sig i slowmotion. Mina ögonlock kändes tunga och jag fick verkligen anstränga mig för att hålla ögonen öppna.

   Jag var inte riktigt medveten om hur det hade gått till, men helt plötsligt kände jag att mina lungor fylldes med efterlängtat syre. Vi hade tagit oss ut! Jag sjönk ihop på marken och hostade så att jag nästan kräktes. Långt borta hördes ljudet av sirener och jag visste att jag hade klarat mig undan en plågsam död.

   En stor folksamling av nyfikna åskådare började samlas runt mig och killen jag hade räddat, när sjukvårdare och ambulansmän trängde sig fram för att hjälpa oss. Jag var omringad av människor, men trots det, hade jag aldrig känt mig mer ensam. Camilla var fortfarande kvar i den brinnande Globen.   


utvilad!

Hälsomässan i lördags blev lyckad! Det firades med en trevlig middag på Pizzeria Regement på kvällen :) 
Efter helgens slit var jag totalt slut i hela kroppen, vilket resulterade i att jag la mig 11 igår och vaknade halv 10 idag. När jag vaknade i morse kände jag mig utvilad för första gången på över en månad. Skönt! Något som inte är fullt lika skönt, är den sprängade huvudvärken jag fick en timme efter jag hade vaknat, och som fortfarande håller i sig. Så istället för att gå på svenskan, sitter jag nu här och dricker varm oboy i myskläder och hoppas att det ska bota mitt bankande huvud.

För övrigt är det nog hög tid för mig att börja skriva på religionsarbetet, som skulle ha varit inlämnat i tisdags förra veckan. Ooopsi

grattis gubbe! ;)

igår fyllde martin 20, så jag körde upp till hanaskog efter skolan för att överraska honom. blev dock bara en kort visit, eftersom jag har ett jävla matteprov på fredag som jag inte kommer klara :(

på väg upp till martin ringde mobilen. det var någon snubbe som skulle intervjua mig, eftersom rickard nominerat mig till en stipendietävling. kluriga frågor måste jag säga. "vilka är dina entreprenöriska egenskaper?"... vad ska man svara på en sådan fråga när man inte ens vet vad en entreprenör är? eeeeh... haha

denna dagen har varit sjukt tråkig och långsam hittills, vill bara gå hem och sova och vakna imorgon istället! FREDAG!

måste göra lite reklam också:
Hälsomässa i Österportskolans matsal på lördag, mellan 11-15, KOM DIT! Det är jag, Anniken och Johanna som har arrangerat den :) Gratis inträde om ni har Lustkort, annars kostar det 20 kr. Det kommer delas ut priser i hälsans tecken, till exempel ett presentkort på en timmes massage! inte helt fel va? :) be there.

saknar dig :(

idrottsgala

Var på idrottsgala i Kristianstad i helgen. Leif "Loket" Olsson ser så jävla sur ut alltid, men han var faktiskt riktigt rolig. Lotta Engberg var också där. Hon sjöng några gamla godingar och berättade om några av hennes roliga erfarenheter. "What's wrong with you Swedish people?!" Emil Sigfridsson lekte tarzan och Martin vann ett presentkort på Team Sportia.

Fräck reklam!


RSS 2.0