E de klokt?

Jag står inne på en pizzeria i Jönköping för att köpa bakfylle"frukost". Som på alla andra pizzerior är det en utlänning som jobbar där. (inga fördomar eller rasistiska tankar här, det är bara ren fakta.) I alla fall, så har killen väldigt svårt för att förstå vad jag säger, så han säger "va??" heeela tiden.. När jag tillslut har fått min mat och betalt, står jag och skriver på kvittot (eftersom jag betalat med kort). Då frågar killen mig, med stor brytning: "Kommer du från Sverige?". Jag blir lite chockad och måste samtidigt anstränga mig för att inte skratta, eftersom situationen faktiskt är ganska komisk. Vem är det som inte kommer från Sverige av oss två egentligen? Jag svarar i alla fall "eeh ja?" och då utbrister killen ett förvånat "va? verkligen? bor du här i Jönköping?" (fortfarande med extrem brytning). och då förstår jag att han inte fattar vad jag säger på grund av att jag är skåning, inte för att han knappt förstår svenska. så jag förklarar "aha.. nej jag bor i skåne, så jag har en annan dialekt." då får killen en riktig aha-upplevelse, skiner upp med hela ansiktet och säger med värre brytning än någonsin "AHAAAAAA, annan dialekt!!!".

det tyckte jag var kul.


På resande fot

Hemma igen efter en underbar USA-resa. Har även hunnit med en tripp till Jönköping med snygg, skojigt :) Imorgon blir det Ystad igen, har inte varit hemma på evigheter känns det som. Därav den dåliga uppdateringen i bloggen. Eller nej, vem försöker jag lura? Jag har alltid dålig uppdatering här.

Anyway, bilder från USA kommer dyka upp på slipad.bilddagboken.se så småningom :)

Florida

befinner mig just nu i ett beachhouse i St Augustine, Florida. har badat i atlanten (saltare vatten far man leta efter) och shoppat en massa. pa mandag aker jag vidare till miami for ytterligare shopping och solning pa miami beach. blir aven en tur till key west, som ser helt underbart ut pa de bilder jag har sett. for att avrunda min visit i USA, sa aker jag till Jacksonville och bor hos min kusin i nagra dagar.
jag trivs! namnde jag att jag har druckit ur The Fountain of Youth idag? det smakade kloak, men det var vart det. jag kommer aldrig att aldras. och dessutom har jennie hamnat pa omslaget av Sports Illustated. bara en san sak.

later det underbart? det AR underbart.

RSS 2.0