Det går bra nu

Min jacka är lagad, jag och Josse har skrivit 8 sidor på uppsatsen och är lediga till söndag, ikväll är det nyårsfest och nu hinner jag inte skriva mer för då kommer jag missa bussen.

Det går bra med andra ord!

Sur!

Såja, då har jag lyckats ta sönder min nya vinterjacka också! Unnade mig en ny, varm och fin vinterjacka för kanske en månad sen. Nu är den trasig. Hur gick det till? Jo, jag gick ut i trädgården och såg all den tjocka, fluffiga snön och tänkte "vad kul det hade varit att bara slänga sig rakt ner här!". Så jag väckte mitt barnasinne och kastade mig handfallen ner i den nylagda snön. Landade dock inte så mjukt... Hade oturen att träffa en stålsak som sticker rakt upp ur gräset i vår trädgård. Rev upp hela jackan och skadade revbenen. Fan vad sur jag blir på mig själv ibland. VARFÖR fick jag för mig att göra så?

Nu är jag både pank och frusen.


Sliter av håret i ren förfäran

Slog upp tidningen som vanligt i morse när jag käkade frukost. Började med B-delen denna morgon och på sidan 2 listades decenniets bästa låtar. Ystads Allehandas läsare har alltså skickat in vilka låtar som de har tyckt varit absolut bäst under 00-talet. Efter en sammanställning kom Lady Gaga - Pokerface på 1:a plats. Andraplatsen fick Timbaland feat. OneRepublic - Apologize och Coldplay - Viva la vida dela på. På en hedrande tredjeplats listades Caroline af Ugglas - Snälla snälla.... Jag höll på att sätta mjölken i halsen! Hur fan hamnade af Ugglas bland Coldplay och Lady Gaga!? Skäms.

Pepparkakor

Det var pepparkaksbak på praktiken för några dagar sen. Barnen fick varsin degklump att göra pepparkakor med och min handledare berättade att när man hade gjort sina pepparkakor fick man äta det sista av degen. Efter bara en liten stund utbrister hon: Nämen var har du gjort av din degklump?! och tittar på en pojke. Ganska dum fråga, då man ser att grabben tryckt in hela degklumpen i munnen på en gång och därmed inte har en chans att svara. Kinderna är stora som bollar och saliven rinner ner längs hakan på honom för att det inte får plats i munnen... På bordet framför honom ligger en ensam pepparkaksstjärna. Ganska komiskt kan jag tycka.

I alla fall, pojken blir ivägskickad till att tvätta händerna och spotta ut degen om han inte kan tugga den. Han får även förklarat för sig att han inte kan/får baka mer, eftersom han ju faktiskt inte har någon deg kvar längre. Sagt och gjort, pojken går iväg till toaletten och när han kommer tillbaka igen så sätter han sig på golvet. Tårarna rinner ljudlöst ner längs kinderna på honom. Min handledare frågar ömt varför han är ledsen, varpå han svarar med en suck "jag blir så trött på mig själv ibland". Ett samtal inleds där det framkommer att pojken inte vet vad "sista" betyder (man fick ju äta det Sista av sin deg). Min handledare får lite dåligt samvete, eftersom hon ju hade tagit för givet att alla visste vad "sista" betyder. Pojken får därför en andra chans, blir jätteglad, sätter sig ner och börjar baka - och efter varje pepparkaka han gör så håller han upp degen och frågar "är detta det sista?"

Kär pojke det där. Hela situationen gav oss en tankeställare... Det blev även många skratt i lärarrummet efteråt, när vi skulle återberätta vad som hade hänt. Vissa saker var ju trots allt väldigt roliga!


veckan som gått

Vilken vecka! Rolig men exhausting. Har bland annat gjort experiment inför 28 barn, 3 lärare, en förälder och min mentor. Klassrummet var helt knökfullt, men det gick kanon. Skoj! Men att spendera dagarna bland barn har sina nackdelar också, har dragit på mig en förkylning.. får hoppas att det stannar vid förkylning, så att jag slipper bli sjuk :)


Budet är lagt, håll tummarna! :)

RSS 2.0