Grabben i kuvösen bredvid

Var på en helt otrolig föreläsning i skolan häromdagen. Ena stunden skrattade man så att det gjorde ont i magen och bara en liten stund senare blev man alldeles tårögd. Det var mannen på bilden nedan som föreläste. Jonas Helgesson heter han och han är funktionshindrad. Föreläsningen handlade om hans liv som funktionshindrad och han sa så många kloka saker att jag knappt kunde sova på kvällen, för jag kunde inte sluta tänka på allt han sagt. En föreläsning som berörde och som jag kommer minnas länge! (till skillnad från alla andra föreläsningar jag är på... när jag går ut från salen har jag redan glömt vad den handlade om).

När jag kom hem från skolan beställde jag en bok som Jonas skrivit. "Grabben i kuvösen bredvid" heter den och jag hoppas på att få den imorgon :) Härligt med en människa som har en så fantastisk inställning till livet, min nya förebild!


brasaMartin har en öppen spis på sitt rum, som vi eldade i förra helgen. Liiite avundsjuk, det hade jag också velat ha här hemma. Fan vad nice det hade varit på vintern! Komma hem helt stelfrusten, tända brasan o bara sitta och njuta med varm choklad! Ååååhhh... När jag fryser så ställer jag mig i duschen under riktigt hett vatten i en halvtimme... det är inte lika effektivt. Inte lika skönt/mysigt heller för den delen.

Att svimma gåendes måste se ganska roligt ut

Hade huvudvärk i gårkväll. Gick och la mig istället för att ta en tablett - sömn måste ju hjälpa, när jag vaknar imorgon kommer jag må prima skinka! Ett problem bara.. Jag kunde inte somna. Och när jag väl hade somnat så vaknade jag snabbt igen. När jag vaknade vid 3-tiden mådde jag icke bra. Grym huvudvärk och varm som en gris! Gick ner för att ta en tablett, något jag antagligen borde ha gjort innan jag la mig. Därefter skulle jag gå upp och lägga mig igen. När jag gick i trappan kände jag att jag blev alldeles yr och kallsvettig, men jag fortsatte gå. När jag kom upp i hallen ökade yrseln och det började flimra framför ögonen, men jag bara fortsatte gå - sängen var ju så nära nu! Sen hörde jag en smäll och tänkte aj som fan. Några sekunder senare vaknade jag upp på golvet, precis intill sängen. Resultat: fläskläpp och skrapsår. Missade bordskanten med en hårsmån. Lite taskigt att jag inte landade mjukt, befann mig millimeter från sängen men föll platt som en pannkaka rakt ner i golvet. Vilken miss.


Huvudvärken vägrar ge med sig och jag ska plugga hela dagen. Salstenta på fredag. Endast godis kan muntra upp mig nu!

RSS 2.0