Gäster

Fin helg! Björn och Abby kom hit igår och vi satte killarna i arbete direkt (skruva ihop ett bord till vår balkong). Under tiden satt jag och Abby och käkade godis, tittade på och kommenterade när det blev fel. Bra! Blev även en tur till Hemmakväll med gamle Adolf, som fortfarande rullar efter 25 år. Björn frossade i filmer som vanligt, sen hämtade vi pizzor och slog oss ner i soffan. Myskväll :)

Mors dag idag och hela familjen har varit här och hälsat på. Grillat, kortspel och annat gott :) Dagen i ära gav jag och mina syskon en stor tavla till mamma, lägger in bilden här under.


Humor!

Kärlek till Rix morgon zoo som ser till att man får en bra start på dagen!

Gert Fylking och Robert Aschberg är som bekant på väg till Ystad nu, efter att ha liftat genom hela Sverige (mustasch-kampen). Rix morgon zoo ringer till Fylking (som alla andra fredagar) och frågar hur det går, när de beräknas vara framme osv. Fylking berättar att de åker buss i Skåne just nu och sen börjar han berätta om några personer han suttit och tittat på i bussen. Två skånska killar och en engelsk dam. Damen hade suttit och tittat på den ena killen jättelänge och när killen sedan gick av bussen, så sa damen till den andra killen: What a handsome face. Och då svarar killen: Nej de va jao, på bred skånska.

När Fylking berättat detta så hör man hur han och Aschberg brister ut i skratt i telefonluren. De tre som är med i Rix morgon zoo är däremot helt tysta, tills någon av de säger lite eftertänksamt: okeej.... den var klurig..? Sofia Wistam påpekar att det är tur att Gert och Robban snart är klara med den här liftar-resan, eftersom de verkar ha spenderat alldeles för lång tid tillsammans.

Jag fattade inte heller det roliga först, så jag mumlade "what a handsome face" för mig själv och tog en tugga till av mackan som jag satt och åt på. Sen fattade jag vad Fylking hade skrattat åt och satte mackan i halsen.

What a handsome face! (var det han som fes?)
Nej de va jao!

Fan vilken torr humor man har!

Har alltid vetat att det är nåt speciellt med nutella!

Taget från en artikel på Aftonbladet:

NUTELLA

Det låter som en dröm, men Nutella på mackan är faktiskt inte så tokigt för hälsan ändå. Den ljuvliga chokladkrämen innehåller lecitin, ett sojaextrakt som höjer energin och hjälper dig att känna dig mätt längre.
– Det är också färre kalorier jämfört med många sylter, har lägre GI och innehåller kalcium från skummat mjölk vilket är bra för frisk benstomme, säger dietisten och läkaren Sonia Kakar vid St George's hospital.
Antioxidanterna i kakaon hjälper till att balansera blodtrycket och minskar risken för blodproppar. Hasselnötterna i Nutellan är utmärkt källa för de hjärt-vänliga fleromättade och enkelomättade fettsyrorna. Vitamin E höjer immunförsvaret och vitamin B höjer energinivån och förbättrar humöret- Det är också rikt på kalium, kalcium och magnesium vilket är bra för blodtrycket.
Men eftersom Nutella också innehåller massor med socker så bör man kanske inte äta hur mycket som helst varje dag.

Jag stryker den där sista meningen ur mitt minne och tar en macka till.


Dagens fråga

Ska man få döda fjärilar till sin fjärilsamling?


RSS 2.0